ullejolies.blogg.se

En daglig inblick i mitt liv som till största delen består av familj och hästar och våran resa mot olika mål men även matlagning och inredning som är en stor passion hos mig!

längesen..

Publicerad 2013-10-30 23:34:19 i Allmänt

Oj oj nu va det ett tag sen jag skrev ....har bara inte blivit av!! Jag gjorde ett par innlägg men dom försvann precis innan jag skulle publicera dom ..å då vart jag sur!! Men nu gör jag ett nytt försök:) Det har ju hänt en del ...på hästfronten har Cindy tävlat och gjort fina felfria rundor ..debuterade både 1.00 och 1.10 med henne förra helgen , och där va hon felfri ...jätte duktig är hon!! Mina grabbar Tony och Charlie hoppade felfritt 1.20 ...kan inte vara mer nöjd än va jag är med dom:) Jolie har inte tävlat men på träningarna hoppar hon fantastiskt , är så glad att jag har litat på min känsla runt den hästan...det har inte varit en lätt resa med henne!!
Jolie i dag på strömsholm ...vi va och hoppträna lite;)
På tal om träning så är mina elever så otroligt duktiga ...:) både på tävling och träning! Jag kan ju inte sluta tjata om det men jag går ju in för det med 110 % så när man ser att det börjar stämma för dom och att hästarna jobbar rätt ....asså den känslan är fantastisk:) Det tar ju ett tag för en att hitta rätt , men lägger man ner mycke tid engagemang och tålamod så plötsligt händer det ...därför är det så roligt när just det händer!!! Jag och Loffe har varit i Gbg denna helgen som var , vi åkte även till Ullared , där har man ju inte varit på 100 år...men det va som vanligt bara större och ännu mer folk å ännu mer saker !! Hitta lite små tjaffs..dom här va fina tyckte jag.
Vi bodde hos Jocke å Natta , Jocke e min lillebror:) Alltid så himlans mysigt att få komma dit..Natta e en hejjare på att laga mat ..........så vi har planerat starta en restaurang nångång bara med skitgod mat;)
Jag har tänkt en del på detta med att det finns givare och tagare alltså bland människor!!! Jag råkar nämligen ut för väldigt mycke tagare....och va beror det på tro??? Alltså tagare är ju dom som lever på din energi , på ditt driv ,på din posetivetet ,ditt sökande på att nå nånstans dom fullständigt suger ut allt det...å när dom är klara med sitt offer då drar dom bara vidare!! Kvar står man där och undrar va fan som hände ...känner sig tom enerilös och lessen! Det ruskiga med dessa människor är att dom är jäkligt bra på det dom gör så ofta är det för sent innan man kommer på det ...å jag går fan på det gång på gång ...men det är ju för att man har så svårt att tro att någon är sån!! Ja nu e det dags å sova jag återkommer nog till detta ämne det känns väldigt aktuellt.. Gunnel e trött.God Natt

sverige- tyskland

Publicerad 2013-10-15 23:43:00 i Allmänt

Inte för att jag är så intresserad av fotboll men när sverige spelar då kan det ju vara kul å se ....men dom förlora mot tyskland som är bra på det mesta inte minst ridning å det får mig att tänka på alla dessa människor som åker ner i tron på att dom är Grand Prix ryttare å ska rida å tävla deras fina hästar ?? När dom knappt vet hur man mockar en box eller ryktar ordentligt...å nu säger säkert många att ...jag fick ju bara mocka inte rida alls å sen va chefen dum...suck säger jag ...jamenar va i herrans namn får en att tro att dom låter en 20 åring rida å tävla deras fina tävlingshästar som säkert kostar därefter! Dom vet ju hur mycke erfarenhet och tid det tar för att nå dit!! Det är ju som att du vill bli läkare och pluggar till det i 3 år och sen när du kommer ut då ska du minsann börja operera. ..skulle du vilja ha den läkaren ...det skulle inte jag!! Man pluggar ju en halv livstid för att bli läkare och det e ju lite likadant med ridningen hästeriet överlag!! Jag har själv jobbat i tyskland i 1 1/2 år å då va det bara att börja om från börjar , man red det man fick å sen va det bara att mocka , borsta , sopa , kratta , putsa... Å när man hade visat att man verkligen ville detta till 110% å lite till då kanske man fick rida lite mer istället för att mocka!! Men jag menar naturligtvis inte att man ska låta sig utnyttjas , men allt har sin tid och många ger upp långt innan , efter 2-3 månader åker hem. Det e lite likadant här hemma , folk vill jobba me hästar å i början e det så himla mysigt å fodra å det är så mysigt å mocka å dom vill alldrig mer jobba med något annat. ..ja tjohej du.. ..det e samma visa , efter 4-5 månader börjar gnället!! Vad får dom att tro att detta med att jobba med hästar är nått lyxliv, framför allt inte om du vill bli något.
Här e Loffe ..han har börjat i tid <3 Japp då fick jag sagt det ... Min helg va kanon , jag va å tävlade både Tony och Charlie va felfria i 1.20 . Även våra dukriga elever gjorde bra i från sig Ida och Dompe fick till en super fin runda och Olivia och bullen blev placerade:)
Nästa helg tävlar fina Cindy..:)
Nu e det gonatt ..kram kram

Hoppträning..

Publicerad 2013-10-10 23:01:37 i Allmänt

Idag har det varit hård träning ..Charlie har varit på mig som en igel , vilket är skit bra! Hästarna har hoppat super ..Jolie va fin väldigt pigg , men hoppade som bara den , önska jag kunde ta med mig samma ridni g och känsla på tävling ..vi jobbar på det:))
Tony va inte riktigt framme till handen i början men mot slutet av träningen va han bättre och då hoppa han även helt sjukt..han har så mycket kvalitet den hästen<3 Här e han modell för HG....
Cindy min lilla prinsessa sköter sig exemplariskt , jag red ju in henne i vintras....så hon har utvecklats enormt!! Här e hon <3
Vi har även nästan mist våran stalltjej i dag...Hon kommer fram efter ha ridit sin häst i 10 min å säger at hon inte jan andas....va säger jag ...jo vi e ju förkylda men herregud så farligt är det ju inte å va fort du måste fått förkylningen i såfall ...men jag erbjuder mig att rida hästen å sitter där å babblar på om bakben å ridning överlag ...Sofia sitter på en stol i ridhuset kippar lite efter andan är en aning svullen i ansiktet och kliar sig över allt å säger att hon nog fått en allergisk reaktion ....va va e du allergisk mot då herregud ska vi ringa 112?? Du får inte dö nu säger jag ....nä då men jag e allergisk mot nötter säger hon ...Då har hon tydligen ätit nån godis med nötter i tidigare...så jag ringde Charlie halft hysterisk för att få honom att åke å köpa nå allergi tabletter , men det la sig ...Sofia överlevde!! Gud är det inte det ena så e det de andra!! Imorg är det fredag ska klippa nån häst ..på lörd är det ju tävling !! Så tänkte jag baka lite ...kanske även hinner med mitt soffbord!! Jag har hittat en nu suuuuper fin matgrupp som jag önskar mig i julklapp av tomten!!! Måste avsluta med att citera min underbara son Christoffer 6 år. Mamma du vet att jag älskar dig... Å han säger det när som helst ..kan vara när vi sitter i bilen eller äter midda eller går å lägger oss . Jag och Charlie är så lyckligt lottade som har våran fina son som har ett hjärta av guld<3

bara lite förkyld....

Publicerad 2013-10-09 21:44:05 i Allmänt

Då kom första förkylningen med besked....det är ju bara det att man vill ju inte riktigt inse att man e sjuk , kör ju bara på i 190 ändå..! Men idag har jag har bara hoppat Charlie , kände att min kropp inte va på topp;) han va riktigt fin:)Dom andra reds och får hoppa imorg.Jag gav mig på att klippa en häst idag me , kanske inte va det bästa beslutet .....den va jätte jobbig....men jag är inte den som ger mig i första taget...., så jag fick min vilja igenom ......, klippt blev hon .......å jag va helt genom svättig och helt slut , mycket beror så klart på febern ...men hon va lite stökig det måste jag medge:/ Här e lite bilder på Charlie från hoppningen han e så fin , jag gillar honom jätte mycke!!
Jag hade hoppträning ikväll med tjejerna , alla skötte sig , hästarna hoppade jätte fint! Vi jobbade på med grunderna , att hästarna ska vara framme för skänkeln hålla rytmen , att kunna vänta ,inte älga i väg!! Raka hästar inte snea!!!
Vi är ett super bra gäng i stallet alla är super trevliga , så på lörd ska vi ha "Höstkväll" vi ska träffas i butiken jag bjuder på äppelpaj å annat gött:) Kommer med bilder på det såklart!! Här rider Josefin Siljander på våran fina Asco ...fint ekipage:)
Jag har egentligen inget mer å säga idag så vi hörs imorg

Posetivitet..

Publicerad 2013-10-08 22:02:09 i Allmänt

I dag har det varit fullt ös som vanligt ...vi har fått en ny tjej till teamet Sofia och hennes häst Erik dom kommer ifrån Linköping! Jätte duktig tjej! Posetiv och ambitiös! Allt går så mycket lättare när man har posetiva människor runt sig !! Vi hjälps ju åt på förmiddagen med utsläpp och mockning , vissa dagar skor Charlie och blir det tid över innan lunch så rider vi nån häst eller kanske klipper nån om det behövs!! Vi tar alltid lunch , jag tycker det är super viktigt med lunchen...så då äter vi nån timma sen hela eftermiddagen rider vi ,eftermiddags mockar innsläpp av hästar fodrar putsar , klipper nån mer häst;)
Mina hästar känns jätte fina för tillfället mjuka , genomsläppliga och posetiva till sitt jobb, verkligen kul å rida nu:) Imorgon ska vi hoppa alla hästarna, tänkte göra en mindre bana med framridning över två täcken på rakt spår , brukar ha ca 5-6 galopp språng imellan.Men det kan jag prata om mer i morg:)
Jag måste också tala om hur duktiga elever jag har....ikväll fastna jag i ridhuset , tittade lite på tjejerna när dom red innan jag gick hem, och man blir både stolt och lite rörd!!! Vissa av dom har jag tränat en längre tid och några lite kortare tid och det syns att man har lyckats:) och då menar jag inte att dom nödvändigtvis måste hoppa 1.50 utan dom har fattat det här med markarbetet på sin häst och lärt sig rida den i rätt form , kunna påverka hästen rätt !! Dom har jobbat hårt med sin sitts även med sin egna fysik för att kunna orka rida sin häst rätt! Hästarna är fint musklade , fint i hull, glansig hårrem ,dom sköts minutiöst med allt vad det innebär !!Glada och nöjda hästar!!
Keep the good and positive spirit upp my friends <3

Framhoppning..

Publicerad 2013-10-07 20:29:47 i Allmänt

Jag har några tankar runt detta med framhoppningar och hur jäklans viktigt det är att man verkligen rider och hoppar fram sin häst ordentligt! Jag tror att man ska försöka ta med sig så mycket som möjligt av det man gör hemma ...hästar är ju vane djur så är man konsekvent och håller sig till sin röda tråd blir hästen lugn och trygg!! Noggrannheten är ju också viktig att man tar sig tid att verkligen känna att hästen är rak före och efter hindret att hästen lyssnar på hjälperna! I många fall tror jag att det är där det brister hos många inklusive mig själv, jag jobbar jätte mycke på detta! Även att hålla fokus och konsentration från att du sätter dig på hästen till du hoppar av!! Sen kan det vara svårare när man kommer till tävlingar som har för små och trånga framhoppningar underlaget är katastrof , och ibland får man bara rida i ett varv? Då kan det vara klurigare att få hästen avspännd , genomriden och väl framhoppad!! Speciellt våra unghästar!! Hästarna skall ju givetvis vara tränade för sin uppgift men när vi tränar hästarna är det ju oftast i större ridhus eller utebanor och då trimmas det hej vilt i minst 30 min innan man börjar hoppa! Ja detta va bara lite tankar ur mitt huvud ,här är lite kort från helgens tävling , jag va i väg med Tony och Charlie 2 sex åringar.
Nästa helg är det tävling på strömsholm då går Tony , Charlie och Jolie.

fredags mys..

Publicerad 2013-10-04 23:26:47 i Allmänt

Vet ni att "fredagsmyset" snart fyller 20 år det är en kär tradition i sverige , svensken gillar gemenskapen och känslan att få koppla av!! Japp då vet ni det , jag skrev inte i går ...va superduper trött .. Men iallafall var jag på en föreläsning på ridsportförbundet Västmanland om rena tävlings föreningar / klubbar alltså dom som inte har ridskola! Det är ju precis det vi är nu en tävlingsförening Bärsta sportryttarförening, så har ni inte löst medlemskap i våran helt fantastiska klubb GÖR DET:)) så spännande!!! Föreläsningen va bra fick nyttig info om ditt å datt!! Idag blev Donna så här glad att få komma ut i sin stora fina hage:)
Va tvungen å lägga upp det hon gör nämligen samma sak varje dag:) Annars har jag ridit Tony och Charlie gjort dom fina för i morg då vi ska till Avesta å tävla! Får åka ganska tidigt dom börjar 09.00 ! Ska bli spännande med Tony det blir hans första inomhus tävling för i år:) Cindy fick fina nya framskor av världens bästa hovis Charlie Siemerling (måste smöööra ordentligt såatte han skor dom;) mina hästar kommer alltid sist nämligen!!!;) Jag va å handla lite gött till middan på efter middan , det blev potatisgratäng med entrecote bearnaisesås samt tomat och mozzarella sallad:) efterrätt äppelpaj:)

en vanlig onsdag!

Publicerad 2013-10-02 22:48:54 i Allmänt

Hur fort går inte tiden? Asså jag börjar fundera på vad det e som händer åren känns som månader å månader känns som veckor man ska ju inte prata om dagarna ...dom bara swichar förbi!! Fast jag tror mycke beror på att man gör samma sak varje dag 7 dagar i veckan det man har ju inte helg som vanliga människor har ..vi kan ju inte stänga stallet å låsa ..så hästarna då ses vi på måndag igen !!! Nä inte så bra kanske utan man får gå upp den där lörda morgonen och sönda morgonen..men det gör man så gärna!!:) Iallafall har jag hunnit med lite på mitt soffbord ...jag kan inte bestämma mig om det ska vara vitt eller mörkbrunt..det lutar åt mörkbrunt !! Så här ser det ut nu...
Jag tog med Charlie en 6 åring jag rider för en hästägare till pay n jump på Vänsta det är granngårds , suuuper att kunna åka och tränings hoppa med unga hästar eller äldre också för den delen! Charlie hoppade bra var väldigt spänd , jag har inte hoppar honom så mycket så det var en helt godkännt!! I helgen åker jag med Tony och Charlie till Avesta och tävlar:)
Charlie är den vita hästen;) men jag är ju usel på data grejer , lägga ut kort å filmer å sånt där men jag gör så gott jag kan:) Imorgon är det torsdag ..har ni sovit i natt är det fredag i morg!! Kram kram

ullesjolies köttfärssås

Publicerad 2013-10-01 21:01:00 i Allmänt

Idag var vi på strömsholm å hoppade , jag hade Tony och Charlie hade Dockan med sig hon är stora syster till Tony och Indoktro som pappa!! Det gick aaaas bra i dag Tony hoppa som bara den , jag älskar den hästen...Charlie hjälpte mig och som vanligt är han grym på att träna mig och mina hästar , Tony va mycke lugnare än förra veckan gav sig inte alls av efter hindren ... jag red antagligen mycke bättre, jag gör det när Charlie är med , han vet vad han ska säga!! Vi hann bara rida en häst var , sen bar det hemåt. Man får ju alltid lite extra inspiration efter ha varit iväg å tränat så dom andra hästarna fick ett ordentligt ridpass , det e ju så roligt att rida:)
Tony!! Idag vart jag tok sugen på köttfärssås så det var bara att åka till affären å handla!! Alla har ju sin egna köttfärssås vart man än kommer så har alla sin version , har smakat på en hel uppsjö , så härligt jag älskar mat!! Men iallafall , jag har ju oxå en egen köttfärssås! Tänkte ni kan få ta del av den om ni vill här e receptet:) Jag gör såsen från scratch så alltså ett gäng tomater som jag hackar upp i småbitar slänger ner i en gryta med lite smör hackar en gullök och 3-4 vitlökar slänger ner det me i grytan , häll på lite vatten rör om...smaka av med lite socker å salt samt peppar ...rör om...rör ganska mycke så tomaterna mosar i hop sig!!Ta en skvätt kantarell fond och en skvätt oxfond för lite fyllighet i såsen låt det småputtra!! Ta sen en stekpanna och fräs upp lite champinjoner ( om man vill ha svamp i) annars fräser man köttfärsen och häller ner den i grytan rör om!! Nu börjar smaksättandet jag har ju lite sambalolek inte för mycke nu för det e starkt ...sen svartpeppar så klart lite vit peppar , det finns en krydda som heter köttfärskrydda den e bra det blir lite mustigare av den, så ta lite sån även Kajs vitlöksgrillkrydda finns i nästan alla affären jätte god!! Salta efter behag! Så ...det va min köttfärssås glöm inte att smaka av den hela tiden så du vet vad som fattas och hur den smakar!! Lycka till <3

markarbete och ordning å reda....

Publicerad 2013-10-01 09:20:19 i Allmänt

Jag funderar på varför hoppryttare är så rädda för markarbete , ofta hör man att : Jo du har rätt det är klart att man ska jobba hästen rätt denna träningen va så nyttig...mmm men så blir det 2-3 gånger sen är det roligare och åka och hoppa högt nånstans på tävling eller träning!! Så undrar folk varför hästarna stannar eller river !! Självklart kan ju hästar och ryttare ha andra anledningar till detta men största delen är ju vårat fel ..vi skapar ju hästen vi sitter ju på den varje dag , den vaknar ju inte varje morgon å tänker : åhh idag ska jag jävlas eller i dag ska jag inte hoppa ett enda hinder. ..nä hästar e djur dom gör ju oftast det vi säger till den att göra !!! Men det är ju där många problem föds ,för dåligt markarbete och för dåligt horsemanship.Många behandlar ju hästarna som människor tror att dom tänker som vi men det gör dom inte det är ett flockdjur den behöver en ledare som enkelt och lugnt säger till den vad den ska göra både i stallet och på ryggen konsekvens och en rödtråd. Det finns så mycke bra tränare och bra skrivna böcker som man kan ta hjälp av ,men många väljer att göra det på sitt sätt å har sina egna teorier om saker å ting eller går och köper fina saker istället för att ta tag i det där jobbiga ..att lära sig rida!!! Jag säger verkligen inte att det e lätt , det e skit svårt å tar lång tid kräver mycke erfarenhet å timmar i sadeln , slit varje dag .....365 dagar om året !:) kram kram

Om

Min profilbild

Ulrika Nilsson

Jag är hoppryttare på heltid , driver hästgården Bärsta Gård där vi har våra hästar ett 20 tal nu tror jag sen erbjuder vi även inackordering sammanlagt har vi 41 boxar på gården, detta gör jag tillsammans med min sambo Charlie Siemerling vi har även en son Christoffer och två hundar Bobbo och Gunnel. Jag älskar vackra saker god mat även inredning är en stor passion.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela