ullejolies.blogg.se

En daglig inblick i mitt liv som till största delen består av familj och hästar och våran resa mot olika mål men även matlagning och inredning som är en stor passion hos mig!

Helt hysteriskt...

Publicerad 2013-12-23 21:55:07 i Allmänt

Jaaaaa va ska jag börja .....min ugn har gått sönder , en musjävel bestämde sig för att ta sitt liv bland elsladdarna:( så nu har vi ju velat fram å tillbaka med att försöka laga den till att köpa en ny så till sist hitta vi en på blocket ..... å på nått konstigt vis kom vi inte i väg försen kvällen innan julafton........ Herregud jag har inte ens börjat med maten ...jag har en skinka på 6 kilo som ska in i 6 timmar ......inga köttbullar ....! Men iallafall åkte vi och skulle köpa den där ugnen vi hitta på blocket för 2500 , vi kommer dit då ska idioten ha 3900 , skyllde på att dom måste ha skrivit fel på blocket !! Vi bara gick ...satte oss i bilen....jag höll på att bryta ihop eller jag bröt i hop grina en skvätt över att det inte skulle bli nån julskinka eller köttbullar........ meeeeeen som tur va hade vi en annan ugn som vi också hade ringt på som va kvar , så iväg till denna människa som stackarn va på nån julfest men kunde så klart komma om det gick fort... 20 min senare hade vi kångkat ner en ugn för 3 trappor mitt i västerås å in i 2 hästarslastbilen...klockan va då 18.30!! Jätte bra nu har vi en ugn ....suuuuper alla va glada!!!!! ...så kommer Charlie med den där meningen som man inte vill höra halvägs hemma : jag tror inte att det är rätt kontakt, alltså ugnar har olika kontakter.......DU SKOJAR MED MIG!!!!!! Jodå fel kontakt va det!! Men som tur är har vi världens bästa granne som är elektriker .....så vi ringde honom ..kl va då 20.00. Han kom å hjälpte oss så ugnen kom på plats me rätt kontakt å allt ..mitt i uppesittar kvällen !!! Skinkan kom i ugnen 21.15.......6kg alltså 6 timmar i ugn:)
Annars är ju allt annat fixat julklappar å gran , städningen har vell gått så där men det får va som det är!!Här e lite julbilder från huset
Juldukning:)
Jag vill passa på att önska allihopa en GOD-JUL ta hand om er och varandra .Puss å kram p.s. jag återkommer i natt nån gång om hur skinkan blev....

Tacksam och stolt..

Publicerad 2013-12-09 14:48:00 i Allmänt

Jag tänkte att det är dags att skryta lite om vårat helt fantastiska ridhus...känner att det är inte förens nu jag förstår vad vi har och kan verkligen njuta av det..så jag tänkte varför inte ta det från början! Jo så här va det vi hittade Bärsta för 6 år sedan av en slump egentligen ....vi fick ett tips och tog chansen och åkte och kollade....jag började gråta av lycka jag älskade huset (jag va ju iförsig gravid så hormonerna va ju uppåner) ..men iallafall skulle vi ju bara ha Bärsta trots att det va alldeles för mycke pengar ,en jätte risk att köpa en så stor gård och inte prata om hur mycket det va att göra för att det skulle bli som vi ville ha det !! Men vi hade en vision, en dröm ett mål och på något sätt fick vi banken med oss och Bärsta blev vårt. Så började resan , först stallet i ladugården som tog oss 2 år att få ordning på....jag menar det är ju inte billigt att bygga så man fick ju sälja det mesta man hade inklusive älskade hästar som man innerst inne ville ha kvar men för att få till våran dröm va det mer värt så klart!!! Efter stallet började vi med utebanan det va ju också ett projekt i sig .........allt tar mer tid och kostar mer pengar än va man trott från början...där vi ville ha padocken va det ju massa sten och träd så man fick ju spränga å hålla på såklart....jaja efter det började ju tankarna runt ridhus ,vi ville ju nå vårat mål... vi hade ju så många hästar och det va dyrt att stalla upp på vintrarna ...! Efter att ha vänt å vritt på allt så bestämde vi oss för att ta steget att bygga...herregud säger jag......., i 2 år nu har vi byggt och det har tagit all energi och ork ...nästan på vippen att vi har gått under......ja men ni vet häst människor dom klagar ju aldrig , bara att hugga i lite mer ,alltid jobba aldrig vila ....men aktar man sig inte så kan det bli så fel !!Man måste ta hand om sig själv och varandra...men detta är ju en helt annan grej som jag också har tänkt å skriva om men inte nu ... Jo så ni måste ju förstå att vi har ju aldrig byggt något så stort innan så ansvaret har ju varit enormt och allt har ju kretsat runt bestämma färg på lister till att resa stomme...sen är det ju ekonomin som ska hänga med allt ska ju gå runt i slutet på dagen..det har varit många sömnlösa nätter av oro hur det ska kunna gå ihop....men vi hade ju en dröm!!! Så nu efter 6 år har vi alltså byggt 3 stall en utebana ett isolerat ridhus och en lägenhet plus renoverat lite i bostadshuset!! Inte illa i mina ögon ...därför känner jag nu att när jag sitter här i mitt isolerade varma ridhus (blir tillochmed lite svetti efter några hästar) kan jag faktiskt vara stolt och givetvis otroligt tacksam för att vi har idag och att vi faktiskt har nått en dröm!!! Allt går bara man har viljan och allt börjar med en tanke!!
Puss å kram

Om

Min profilbild

Ulrika Nilsson

Jag är hoppryttare på heltid , driver hästgården Bärsta Gård där vi har våra hästar ett 20 tal nu tror jag sen erbjuder vi även inackordering sammanlagt har vi 41 boxar på gården, detta gör jag tillsammans med min sambo Charlie Siemerling vi har även en son Christoffer och två hundar Bobbo och Gunnel. Jag älskar vackra saker god mat även inredning är en stor passion.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela